Fraternitatea Sfântul Ilie


În 1991, persoane doritoare să păstreze o legătură mai strânsă cu mănăstirea se regrupează într-o Fraternitate. Ele împărtășesc dubla înrădăcinare a mănăstirii, carmelitană și ecumenică, după starea lor de viață, acolo unde se află. Fraternitatea Sfântul Ilie, interconfesională, numără astăzi aproape 400 de membri răspândiți în aproape douăzeci de țări. Prin diversitatea lor (laici, călugări și călugărițe, diaconi, episcopi), ea este semn al Poporului lui Dumnezeu în drum spre Unitate.

Membrii Fraternității caută să cunoască mai bine rădăcinile lor evreiești, "legătura care îi leagă spiritual" pe iudei și pe creștini, și se angajează să lucreze pentru Unitatea creștinilor prin rugăciune, în dragostea și adevărul evanghelic.

Rugăciunea Fraternității Tu ești viu, Doamne, Dumnezeul lui Israel, în fața căruia stau, cântată în fiecare zi, îi unește spiritual pe fiecare acolo unde se află. Pelerinaje ecumenice, întâlniri locale permit aprofundarea cunoașterii reciproce.

Câțiva sunt angajați mai mult ca "ucenici" sau "oblați".

Cele două momente privilegiate ale întâlnirii membrilor la mănăstire sunt săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor în ianuarie și sărbătoarea Prorocului Ilie la 20 iulie.


Buletinul de legătură al Fraternității, Mikhtav (3 numere pe an), își traga numele din cartea Cronicilor (2 Cronici 21,22) : prorocul Ilie a trimis regelui Yoram o scriere, mikhtav în ebraică. Acesta poate fi trimis prin abonament la toate persoanele interesate de ecumenism.
© Monastère Saint-Élie